Minerit și EnergieStirile Zilei

Reducerea vârstei de pensionare. Miruță: Impactul bugetar, mult prea mare

Dan Vîlceanu vrea o nouă întâlnire, cu toți factorii responsabili, pe tema reducerii vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia. Mihai Weber, pe de altă parte, spune că trebuie depășită faza discuțiilor și trecut la fapte concrete.

Liderul PNL Gorj a cerut întâlnirea în contextul în care susține că o adoptare a legii de reducere a vârstei de pensionare, în forma în care se află acum la Camera Deputaților, ar însemna închiderea CEO, pentru că ar trebui plătite contribuții de sute de milioane de lei către bugetul de stat.

Mihai Weber, președintele PSD Gorj, nu mai vede, însă, rostul unei noi întâlniri. Consideră că revendicările protestatarilor de la Târgu-Jiu, privind pensionarea anticipată, sunt de bun simț.

La USR, deputatul Radu Miruță consideră că este nevoie de o discuție la care să participe toți factorii de decizie și liderii sindicali din cadrul CE Oltenia, pentru a vedea care este cea mai bună variantă de proiect privind reducerea vârstei de pensionare.

“Impactul bugetar, pentru a trece legea în forma actuală, este mult prea mare. Eu am venit cu un amendament, cei de la PSD au venit și ei cu un amendament destul de populist, ce nu poate fi susținut bugetar”, zice Miruță.

Opinia lui Radu Miruță este că trebuie găsite soluții pentru ca din cadrul CE Oltenia să se plece treptat la pensie, și nu brusc, pentru a nu rămâne compania fără personal.

Comment here