Minerit și EnergieStirile Zilei

Reducerea vârstei de pensionare. Miruță: Am propus ca legea să fie aplicată din 2022

PSD va susține amendamentul deputatului Radu Miruță la legea de reducere a vârstei de pensionare a angajaților Complexului Energetic Oltenia, lege pentru care au loc proteste la Târgu-Jiu, de 6 săptămâni.

Liderii celor 4 federații sindicale din cadrul companiei au purtat discuții pe această temă, luni, la Prefectură, cu conducerea CEO și parlamentarii de Gorj. Pentru că șefii CEO se tem că ar urma plecări masive din companie, în special din zona de producție, deputatul USR-PLUS Radu Miruță a propus ca legea, cu amendamentul său, să intre în aplicare de la anul.

Miruță crede că activitatea în cadrul CE Oltenia ar putea fi eficientizată, astfel încât să fie mutat personal pe locurile deficitare.

Radu Miruță susține că parlamentarii PSD Gorj i-au promis că vor sprijini amendamentul său. Se așteaptă și avizul guvernului pe tema reducerii vârstei de pensionare, numai că legea trimisă guvernanților este în forma aprobată tacit de Senat, care presupune un impact bugetar mult prea mare.  

La ședința de la Prefectura Gorj pe tema reducerii vârstei de pensionare a apărut și un schimb de replici între deputatul liberal Gheorghe Pecingină și senatorul PSD Cristinel Rujan.

”Am constatat că, din punct de vedere politic, este sub nivelul colegilor, lipsa de experiență și dorința de afirmare își spun cuvântul” declară Pecingină.

Comment here