Minerit și EnergieStirile Zilei

Reducerea vârstei de pensionare la CE Oltenia. Parlamentar AUR: Personalul TESA ar trebui să beneficieze

Amendamentul PSD la legea privind pensionarea anticipată a minerilor și energeticienilor a fost eliminat. A rămas, însă, cel depus de deputatul USR-PLUS Radu Miruță.

Parlamentarul de Gorj reafirmă că nu i se pare corect ca de reducerea vârstei de pensionare să fi beneficiat, potrivit amendamentului depus de social-democrați, angajații TESA ori cei de la CET-urile din țară.

În Comisia de Industrii din Camera Deputaților, PSD și AUR au votat împotriva amendamentului depus de USR la Legea Pensiilor. Cei de la PNL și UDMR au fost pentru. Radu Miruță susține, însă, că liberalii ar avea altă strategie. Speră nu fie promovat alt act normativ, iar cel aflat acum în comisii să fie tras pe linie moartă.  

Parlamentarii AUR dau asigurări că susțin reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie, însă nu în forma propusă de USR. Într-un punct de vedere pentru Radio Infinit, Dănuț Aelenei, deputat AUR de Constanța dar care răspunde ca parlamentar și de Gorj, spune că vrea ca inclusiv angajații TESA din cadrul Complexului Energetic Oltenia să se poată pensiona anticipat, în condițiile în care se dorește închiderea energiei pe bază de cărbune, în următorii ani.

Comment here