Minerit și EnergieStirile Zilei

Reducerea vârstei de pensionare. Iordache: Uitați-vă cât de important e că acei oameni stau, în fiecare zi, în piață

”Uitați-vă cât de important este că acei oameni stau în fiecare zi în piață” a comentat, în emisiunea Interviurile Infinit FM, senatorul Ion Iordache, referindu-se la minerii și energeticienii care protestează, de 4 luni, la Târgu-Jiu, pentru reducerea vârstei de pensionare.

Parlamentarul liberal spune că dacă oamenii n-ar fi fost în stradă, subiectul ar fi fost uitat demult. Așa, rămâne în atenția administrației Complexului Energetic Oltenia și a  guvernanților. Iordache le dă dreptate protestatarilor care cer să le fi recunoscute condițiile speciale de muncă, dar înțelege și punctul de vedere al administrației care spune că, dacă s-a pensiona mii de angajați, compania s-ar închide.

Ion Iordache a anunțat că a trimis solicitare oficială către administrația Complexului Energetic Oltenia și Ministerul Energiei să-i fie comunicat în ce constă memorandumul despre pachetele sociale pentru minerii și energeticienii ce urmează să fie disponibilizați.

”Dacă nu primesc răspuns, voi face interpelare către ministru, chiar dacă suntem de la același partid, indiferent de riscul politic” a declarat senatorul PNL Gorj.

Comment here