Minerit și EnergieStirile Zilei

Reducerea vârstei de pensionare. Cotojman: Ar bloca sistemul de pensii dar guvernanții vor găsi o soluție

Liviu Cotojman susține că o lege de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie ar bloca sistemul de pensii din România.

”Părerea mea este că, dacă guvernul va emite o astfel de lege, va trebui să aibă și o altă măsură, cum ar fi creșterea vârstei de pensionare la altă categorie profesională” declară vicepreședintele PNL Gorj.

Deși, pentru acest an, au fost anunțate circa 1000 de plecări din companie, Cotojman crede că se vor face și angajări, pentru întinerirea forței de muncă.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, l-a criticat dur, în această săptămână, pe ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, pe care l-a acuzat că tratează cu superficialitate tot ce înseamnă viață socială din Complexul Energetic Oltenia și că nu are prea multă aplecare asupra sistemului energetic românesc.

”Exagerează un pic liderii de sindicat, cântă și ei melodii de fanfară” reacționează Liviu Cotojman, adăugând că cel mai important pentru CE Oltenia este alocarea banilor pentru certificatele de carbon.

Comment here