Minerit și EnergieStirile Zilei

Reducerea vârstei de pensionare. Miruță a prezentat RĂSPUNSUL ministrului Fondurilor Europene

Radu Miruță reafirmă că  pot fi luați, din Fondul pentru o Tranziție Justă, banii pentru plata celor circa 50 de milioane de euro către stat, pentru ca minerii și energeticienii să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare.

Deputatul USR-PLUS a prezentat, joi, într-o conferință de presă, un răspuns dat de ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, potrivit căruia sunt soluții ca bugetul de stat al României să nu fie afectat de plata contribuțiilor la sistemul de pensii. Radu Miruță susține că și Comisia Europeană cunoaște oficial această situație.

Radu Miruță a mai spus că pe site-ul Comisiei Europene este un document în care scrie că se pot aloca fonduri pentru pensionarea mai devreme, pentru o perioadă de maxium 3 ani, lucru pe care-l cer de mai bine de 3 luni de zile minerii care  protestează în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu.

Radu Miruță spune că guvernul trebuie să se lupte pentru  ca minerii să iasă mai devreme la pensie, având în vedere că la Complexul Energetic Oltenia vor fi făcute disponibilizări în următorii ani, iar în județul Gorj nu există aternative pentru preluarea forței de muncă.

“Solicit parlamentarilor de Gorj în mod public să se decupleze de la logica intereselor de partid, să vină cu o altă soluție, dacă nu susțin amendamentul făcut de mine la proiectul de reducere a vârstei de pensionare”, a mai spus deputatul.

Comment here