LIFE

Record Guinness: Cea mai adâncă piscină din lume s-a deschis în Dubai

Dubai-ul a înregistrat un nou record mondial, cel al celei mai adânci piscine din lume, în contextul în care acest emirat din Golf caută să atragă noi turişti în plină pandemie, informează AFP.

Cu porţile larg deschise vizitatorilor internaţionali din iulie 2020, Dubai pune la dispoziţie în mod regulat vizitatorilor noi atracţii faraonice printre zgârie-nori şi insule artificiale.

„Este o piscină de 60 de metri adâncime, cu 15 metri mai adâncă decât orice altă piscină din lume şi de două ori mai mare”, a declarat Jarrod Jablonski, directorul Deep Dive Dubai, care administrează proiectul.

Piscina, care s-a deschis publicului miercuri, „are drept temă un oraş scufundat” şi este umplută cu 14,6 milioane de litri de apă, echivalentul a şase bazine olimpice. Academia Recordurilor Guinness a confirmat acest nou record pentru AFP.

Atracţia găzduieşte două „habitate subacvatice”. Scafandrii pot explora adâncurile unui oraş pierdut reconstruit, plin de obiecte din viaţa de zi cu zi şi acoperit cu vegetaţie luxuriantă. O sesiune de o oră la piscină costă între 500 şi 1.500 de dirhami (între 115 – 345 de euro).

Comment here