LIFE

Realitatea TV se închide. Ce se întâmplă cu angajaţii

Veşti proaste pentru angajaţii Realitatea TV. Postul se închide miercuri (30 octombrie). Consiliul Național al Audiovizualului nu a mai prelungit licența de emisie. A fost prima televiziune de știri din România, Realitatea TV, lansată în toamna anului 2001.

CNA a analizat în ședința de marţi prelungirea licenței Realitatea TV, televiziune lansată în 2001. Membrii au votat împotriva prelungirii întrucât societatea care operează televiziunea nu a depus documentația necesară. Concret, din cauza faptului că Realitatea Media, aflată în insolvență de opt ani, nu are nici acum un plan de reorganizare aprobat, nu a putut depune certificatul fiscal, notează paginademedia.ro.

Au fost doar patru voturi pentru prelungirea licenței, din cei zece membri prezenți, deși era nevoie de cel puțin șase pentru ca cererea să fie admisă. Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis și Răsvan Popescu au fost pentru. Împotrivă au fost: Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolae Bălașa, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu. Orsolya Borsos n-a votat nici pentru și nici împotrivă, argumentând că din punctul său de vedere, nu era necesar un vot, ci trebuia doar ca forul să „ia la cunoștință” că postul nu a îndeplinit condițiile privind solicitarea de prelungire a licenței.

La prima vedere, o veste îngrijorătoare, în realitate angajaţii postului sunt extrem de relaxaţi. Patronii Realitatea Tv și-au pregătit terenul, de mai mult timp, tocmai pentru cazul în care televiziunea de știri vă rămâne cu licența expirată(adică se va închide).

Consiliului Național al Audiovizualului a analizat în aceeaşi ședința publică de marți, solicitarea Geopol International, companie deținută de Cozmin Gușă, care are de mai mulți ani licența TV Realitatea Plus. Concret, Geopol International vrea modificarea structurii de programe a Realitatea Plus. Nu se precizează în ce constă noua structură de programe Realitatea Plus și ce emisiuni urmează să conțină. Cel mai probabil, se va solicita modificarea astfel încât postul Realitatea Plus să aibă aceeași grilă de programe ca Realitatea TV.

Televiziunea Realitatea Plus a primit licență în 2013 și a început să emită abia în 2015, cu câteva zile înainte să-și piardă licența (CNA retrage licența posturilor care nu se lansează în cel mult doi ani). Asta înseamnă cu angajaţii vor fi mutaţi şi vor lucra sub noua licenţă. Singurul dezavantaj al Realitatea Plus este, spre deosebire de Realitatea TV, că nu se află în lista must carry, a posturilor care sunt preluate obligatoriu de companiile de cablu. Din informațiile Paginademedia.ro, reprezentanții Realitatea Plus au avut deja discuții cu companiile de cablu în legătură cu preluarea postului de televiziune.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here