Stirile ZileiTârgu-Jiu

REACȚII după reportajul PRO TV. Călinoiu și Iordache acuză COMANDĂ POLITICĂ

Iordache și Călinoiu acuză comandă politică în privința reportajului difuzat de PRO TV, duminică seară. ”Județul din care nici hoții nu mai au ce fura. Clanurile politice au sărăcit Gorjul” a titrat postul național de televiziune. În materialul de nici o oră, județul este descris ca fiind unul ”lipsit de legături rutiere și feroviare, condus de condamnați penal și politicieni lipsiți de viziune pentru viitor”. S-a vorbit despre căpușarea Complexul Energetic Oltenia, o companie descrisă ca fiind ”captivă băieților deștepți”, centura Târgu-Jiului începută și abandonată, slaba punere în valoare a operelor lui Brâncuși, insolvența Întreprinderii de Drumuri și Poduri, problemele Aparegio și faptul că Târgu-Jiul se inundă la orice ploaie mai puternică.

”Bogat în resurse naturale variate, cărbuni, gaze sau petrol, păduri și ape, dar sărac în realizări și politici publice în folosul cetățenilor. Județul din nordul Olteniei are un potențial economic mare, cu turism diversificat, cu moștenirea valoroasă a lui Brâncuși, dar și cu baroni locali care au lăsat în urmă lor un dezastru greu de imaginat și au împins Gorjul într-o zonă nemeritată în coadă clasamentelor în topul calității vieții” descriu jurnaliștii Pro TV situația din județ nostru.

Ion Călinoiu, fostul președinte al Consiliului Județean, crede că-n spatele reportajului a existat o comandă politică.

Ion Iordache, liderul ALDE Gorj, este prezentat în reportaj drept ”unul dintre cei mai bogați oameni din județ” și omul din spatele Ydail Construct, firma din consorțiul ce a câștigat, în 2016, contractul pe patru ani pentru reparația și întreținerea drumurilor din județ. Pierderea acelui contract a fost unul dintre motivele pentru care IDP Gorj, societatea Consiliului Județean, a intrat în insolvență.  

Iordache zice că nu a înțeles nimic din reportajul Pro TV, care i s-a părut a fi ”o tentativă de anchetă”.

Ion Iordache este convins că în spatele anchetei jurnalistice s-a aflat o comandă politică.

Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj, spune că lucrurile prezentate de postul național de televiziune sunt cunoscute opiniei publice din județ.

Primarul liberal al Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, a vorbit, în reportaj, despre problemele de la Aparegio și centura Târgu-Jiului.

Și Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, a reacționat în urma reportajului Pro TV. În opinia sa, materialul a evidențiat ”jaful” petrecut în județ, în ultimii 30 de ani.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here