Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Răspuns evaziv al Ministerului Energiei în privința celor 1800 de ”determinați”. Weber: Nu putem vorbi de viitor fără renegociere

Răspuns vag dat de Ministerul Energiei în privința celor 1800 de angajați pe perioadă determinată din Complexul Energetic Oltenia.

Ministrul Sebastian Burduja a fost interpelat de liderul PSD Gorj, Mihai Weber, pe această temă. Răspunsul a fost formulat de un secretar de stat, Pavel Nițulescu, care face parte și din Consiliul de Supraveghere al CEO. Acesta a transmis că vor fi prelungite contractele de muncă pe perioadă determinată ”în limitele deficitului de personal estimate și în raport cu situația economică a societății”.

Mihai Weber îi critică pe politicienii de la PNL și USR, care n-au modificat planul de renunțare la cărbune, atunci când au făcut PNRR-ul.

În septembrie, expiră contractele de muncă ale celor 1800 de angajați, care, la 1 iulie au fost prelungite doar pe 3 luni. Mihai Weber susține că, pentru majoritatea, va urma o nouă prelungire.  

În ceea ce privește viitorul locurilor de muncă din Complexul Energetic Oltenia, liderul PSD Gorj afirmă că ”nu putem vorbi de viitorul acestei companii” fără o renegociere a termenelor din planul de restructurare.