Din JudetStirile ZileiTârgu-Jiu

Raport de 40 de pagini după verificările de la Primăria Albeni. Prefectura sesizează Poliția Gorj

Prefectura Gorj va sesiza Inspectoratul Județean de Poliție, Direcția Regională a Finanțelor Publice Craiova și Agenția Națională a Funcționarilor Publici în urma verificărilor făcute de corpul de control al prefectului la Primăria Albeni, singura din județ care nu are buget la această oră.

Raportul conține 40 de pagini iar neregulile găsite în ograda lui Ionuț Stan sunt multe: taxe încasate ilegal, abateri în cheltuirea banului public dar și în ceea ce privește angajații primăriei, documente trimise într-un fel la Trezorerie, altfel la Prefectura Gorj.  

Daniel Bivolaru, șeful corpului de control al prefectului, a anunțat că vor fi sesizate instituțiile statului.

Secretarul Primăriei Albeni a intrat de trei ori, anul trecut, în comisia de disciplină de la prefectură. Nereguli s-au găsit și-n ceea ce-i privește pe angajați: o casieră este ținută de 5 ani ca debutant, a dat exemplu Daniel Bivolaru.  

La Albeni s-a încasat de la locuitorii comunei și o taxă ilegală pentru introducerea rețelei de gaze naturale, a mai spus șeful corpului de control al prefectului.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, spune că a avut două discuții cu primarul comunei Albeni, Ionuț Stan, care i-a cerut sfaturi privind adoptarea bugetului local.  

Comment here