Stirile ZileiTârgu-Jiu

Radu Miruță: Și fata șefei ISJ Gorj, Maria Cochină, transferată ilegal. Solicit PNL să vină cu o reacție

Radu Miruță a pus, din nou tunurile, într-o conferință  de presă, pe liberali solicitându-le să vină cu o reacție  publică la scandalul transferurilor ilegale de elevi făcute de Inspectoratul Școlar Județean.

Miruță a dezvăluit, săptămâna trecută, că zeci de elevi cu medii mici la Evaluarea Națională ar fi fost transferați către licee foarte bune, unde ultima medie de admitere a fost mare, iar asta s-a făcut prin decizia inspectoratului, fără ca directorii să fie de acord.    

Miruță a reafirmat că inclusiv copilul inspectorului școlar general, Maria Cochină, ar fi beneficiat de un astfel de tratament preferențial. De aceea, solicită o reacție publică din partea PNL Gorj.

Liderul USR Gorj acuză conducerea Inspectoratului Școlar Județean de abuz și în cazul profesoarei Ramona Nibu, de la Colegiul Tehnic Motru, care a fost lăsată fără ore, a protestat în fața Ministerului Educației, lucru care a generat trimiterea corpului de control al ministrului la unitatea de învățământ. Atât, însă, n-a mai fost luată nicio altă măsură.  

Comment here