Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Radu Miruță: Peste 500 de angajări la CE Oltenia, în 2020

Radu Miruță susține că nu mai puțin de 545 de angajări au fost făcute în Complexul Energetic Oltenia, în 2020.

Deputatul USR -PLUS Gorj a ținut o conferință de presă pentru a da asigurări că, de fapt, susține legea de reducere a vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni, după ce, zilele trecute, comentase că impactul bugetar ar fi prea mare. Acum, Miruță spune că impactul bugetar e mare doar dacă legea rămâne în forma inițială, cea adoptată tacit de Senat, nu în cazul în care trece cu amendamentul său, care scoate de la beneficiari angajații CET-urilor și de la birouri.    

Radu Miruță vrea o întâlnire cu toți parlamentarii de Gorj.

Miruță spune că, dacă legea va fi adoptată cu amendamentul său, ar beneficia de ea circa 3000 de angajați ai CE Oltenia.

Deputatul Miruță nu este de acord cu poziția exprimată de liberali, că dacă s-ar adopta legea de reducere a vârstei de pensionare ar rămâne Complexul Energetic Oltenia fără angajați. Spune că, în 2020, au plecat din companie peste 1200 de angajați dar au fost făcute și peste 500 de angajări.

În plus, parlamentarul USR amintește că CEO a plătit bani, în ultimii ani, pentru învățământul dual, care să creeze specialiști pentru companie.  

Radu Miruță a taxat și punctul de vedere exprimat de liderii PNL privind neconstituționalitatea legii de reducere a vârstei de pensionare.

Comment here