LIFE

Radu Mazăre ajunge azi în România. Cum îl vor aduce din Madagascar poliţiştii

Radu Mazăre va ajunge în România astăzi, 20 mai, potrivit anunţului făcut săptămâna trecută de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Radu Mazăre va fi adus în cătuşe, cel mai probabil, cu o cursă de linie, iar după toate formalităţile, el va ajunge la penitenciar. Astăzi, la ora 8 dimineaţa, era încă în Madagascar, dar în custodia Poliției Române, potrivit IGPR.

Fostul primar al Constanţei ar urma să ajungă în ţară în cursul serii, dar autorităţile nu au precizat unde va face escală avionul – în condiţiile în care nu există curse directe între România şi ţara africană.

Poliția Română a anunţat încă de miercuri că a demarat imediat după anunţul făcut de autorităţile malgaşe privind extrădarea formalitățile necesare aducerii în țară a lui Radu Mazăre: “Astfel, s-a constituit o escortă, formată din polițiști români, care se va deplasa în Republica Madagascar, pentru preluarea persoanei urmărite internațional, întoarcerea pe teritoriul României urmând a avea loc la data de 20 mai 2019”.

Pentru ce trebuie să stea Radu Mazăre 9 ani după gratii

Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar acum două săptămâni, după ce a depus o cerere de prelungire a vizei sale de ședere în ţara africană. Fostul edil al Constanţei fusese dat în urmărire internațională prin Interpol, fiind căutat pentru a executa o sentință definitivă de 9 ani de închisoare într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unor terenuri de pe Litoral.

Mazăre a transmis o primă reacţie după anunţul privind extrădarea sa: „Dacă instanţa aceasta din Madagascar va decide că trebuie să fiu extrădat nu mă voi mai opune pentru că am obosit să lupt, am luptat destul cu statul român abuziv, nu voi mai lupta şi aici, şi în Madagascar. Dacă voi ajunge în România prin extrădare, după ce se va termina pedeapsa, mă voi întoarce aici în Madagascar, până la sfârşitul zilelor”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here