Din JudetStirile Zilei

Pupăzan: Pinoasa, cel mai OROPSIT sat din România, nu are nici apă curentă!

Un podeț din satul Pinoasa al comunei Câlnic, stă să cadă, motiv pentru care unul dintre contracandidații primarului Dumitru Vulpe, Marius Pupăzan, de la PSD, a lansat o serie de critici, pe pagina de socializare.

Pupăzan zice că podețul, peste un pârâu adânc care face legătura cu gospodăriile a două familii, este improvizat de zeci de ani.

Acum că problema podețului a fost ridicată, Pupăzan a aflat că primarul Vulpe s-ar grăbi s-o rezolve, în sensul că ar urma să monteze niște plăci din beton, aduse de la unitatea minieră.

Situația în satul Pinoasa este una tragică. De mai bine de trei decenii, localnicilor li se tot spune că vor fi strămutați, pentru a fi create noi fronturi de lucru în minerit. Prin urmare, aici primăria nu poate face niciun fel de investiții.

„Din anul 1983 şi până astăzi, în satul Pinoasa nu se pot niciun fel de lucrări de viabilizare sau de infrastructură. Totodată, oamenilor din Pinoasa li s-a cerut să-şi vândă pădurile şi o parte din terenurile arabile. Sunt zone în care apa din fântâni a secat din cauza frontului de lucru limitrof satului, aflat sub nivelul pânzei de apă freatică, iar casele oamenilor stau să cadă din cauza trepidaţiilor. Având în vedere această situaţie, care afectează viaţa a sute de copii, bătrâni şi adulţi” atrăgea atenția, în urmă cu 3 ani, primarul comunei Câlnic, Dumitru Vulpe, într-o adresă trimisă Ministerului Dezvoltării.

De aceea, candidatul PSD, Marius Pupăzan spune că Pinoasa este ”cel mai oropsit sat din România”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here