Minerit și EnergieStirile Zilei

Pun tunurile pe europarlamentarii PSD. ”Sper să fie sancționați pentru dublul limbaj”

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia pun la zid europarlamentarii PSD care, săptămâna trecută, au votat, la Bruxelles, reducerea emisiilor de carbon cu 60%, până în 2030, ceea ce afectează și Complexul Energetic Oltenia.  

”Este regretabil că cei de la PSD au făcut asta! Anul trecut, venea Manda pe aici  și promitea” a comentat, la Interviurile Infinit FM, Constantin Mitrescu, vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie.  

Și Gabriel Căldărușe, președintele SMEO, s-a declarat șocat de votul dat de europarlamentarii PSD și a acuzat limbaj dublu.

”Germania a dat drumul la o nouă termocentrală pe bază de cărbune cu durată de 30 de ani. La noi, este o nebunie ce se întâmplă!” a comentat sindicalistul.

Deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, spune că nu numai europarlamentarii PSD ci și cei ai USR au fost de acord cu inițiativa de reducere a emisiilor de carbon cu 60%, în următorii 10 ani.

În replică, deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, amintește de legile pe care le-a făcut pentru Complexul Energetic Oltenia.

Weber acuză PNL că a refuzat, marți, să voteze proiectul de lege ce prevedea ca și alți angajați CEO să fi incluși la condiții deosebite de muncă și să poată beneficia de reducerea vârstei de pensionare.  

Comment here