Minerit și EnergieStirile Zilei

PSD preia Ministerul Muncii. Paul Constantinescu: În opoziție, au sprijinit CE Oltenia și legea

Ministerul Muncii, cel care poate rezolva problema pensionării anticipate a minerilor și energeticienilor, va fi condus de Partidul Social-Democrat, conform informațiilor apărute în presa centrală. Numele vehiculate pentru postul de ministru sunt Gabriela Firea și Marius Budăi.

Liderii sindicali așteaptă să vadă dacă PSD își va respecta promisiunile făcute când era în opoziție, că va ajuta minerii și energeticienii să se  pensioneze la 52 de ani.

”Să vedem dacă optica lor rămâne aceeași” spune Paul Constantinescu, liderul sindical de la Cariera Husnicioara.

Paul Constantinescu nu știe ce variantă de ordonanță de urgență va fi emisă de Ministerul Muncii sub noua conducere, dar speră să se respecte principiile care au stat la baza Legii 197.

Și Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, speră ca PSD să-și păstreze optica privind pensionarea anticipată a minerilor și energeticienilor.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, spune că ar fi nedrept ca, după ce le-au fost recunoscute condițiile speciale de muncă, minerii și energeticienii să rămână singura categorie pentru care legea să nu se aplice.

Comment here