Minerit și EnergieStirile Zilei

Proteste în Valea Jiului. Pârvulescu(FNME): Una dintre cele mai delicate situații

Sunt proteste în Valea Jiului. La Lupeni și Livezeni, minerii refuză să iasă din galerii, iar la Vulcan, protestul are loc în fața minei. Oamenii sunt supărați pentru că salariile au întârziat. Protestele agravează situația de la Termocentrala Mintia, care a rămas fără cărbune.

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă conducerea Complexului Energetic Hunedoara a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie. Minerii nu au fost de acord cu întârzierea şi au declanşat protestele, culminând cu autoblocarea în subteran. Federația Națională Mine Energie s-a declarat solidară cu minerii din Vale.  

“Situația de acolo este una dintre cele mai delicate care au existat vreodată la o societate din România” spune președintele FNME, Dumitru Pârvulescu.

Președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, Constantin Crețan, spune că și minerii din Gorj ar putea ajunge în situația celor din Valea Jiului, în condițiile în care Complexul Energetic Oltenia ar intra în insolvență.

Și Nicu Bunoaica, inițiatorul protestului pentru reducerea vârstei de pensionare care se desfășoară, din 8 februarie, la Târgu-Jiu, se teme de insolvența CE Oltenia și de faptul că la Gorj ar putea apărea probleme ca-n Valea Jiului.

Comment here