Stirile ZileiTârgu-Jiu

Proteste anti-restricții. Miruță: Ministrul Năsui are un plan rapid pentru HoReCa

”Oamenii sunt într-o situație delicată. Într-un fel, își strigă disperarea” spune primarul Marcel Romanescu după ce, luni seară, au avut loc proteste împotriva restricțiilor la Târgu-Jiu, la fel ca-n marile orașe.

Sute de oameni au mărșăluit prin oraș și s-au prins în hora unirii, în Piața Prefecturii. Romanescu este unul dintre primarii care cere, de luni întregi, ca decizia impunerii de restricții să fie lăsată la latitudinea autorităților locale.

Deputatul Radu Miruță, copreședinte USR-PLUS Gorj, spune că înțelege nemulțumirea oamenilor legată de restricții, însă afirmă că singura soluție pentru a scăpa de acestea este vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane și respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Miruță susține că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, are un plan rapid pentru sprijinirea afacerilor din HoReCA puse pe butuci.

Nicolae Ivăniși, coordonator Alternativa pentru Demnitate Națională Gorj, spune că românii au ieșit în stradă ”de foame”

“Își pune amprenta sărăcia, deja, pe fiecare om de afaceri mic din domeniile HoReCa, organizatorilor de evenimente”, afirmă Ivăniși.

Comment here