Minerit și EnergieStirile Zilei

PROTEST spontan la Jilţ Nord. Marciuc: Boza le-a promis minerilor că le va răspunde la întrebări

Protest spontan, în această dimineață, la Cariera Jilț Nord recunoscut de liderii sindicali dar nu și de conducerea Complexului Energetic Oltenia care, printr-un comunicat de presă, afirmă că au fost simple ”discuții între salariați, conducerea carierei și sindicate”. Minerii au refuzat să intre la schimbul unu, după ce au aflat că economia la fondul de salarii ar fi de numai 133 de lei. Șefii CEO au  tot declarat, în ultima perioadă, că economia nu va mai fi ca-n 2018, adică de 700 de lei. În comunicatul de presă al companiei, se anunță că situația fondului de salarii va fi discutată pe 23 decembrie, în cadrul comisiei mixte, după plata celei de-a doua chenzine a lunii noiembrie.

Liderul sindical Adrian Marciuc spune că minerii de la Cariera Jilț Nord s-au supărat și au declanșat un protest spontan, după ce l-ar fi auzit pe directorul de Resurse Umane al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Olaru, afirmând că economia la fondul de salarii nu va fi, în acest an, mai mare de 130 de lei.

Marciuc susține că managerul CE Oltenia, Sorin Boza, le-ar fi promis minerilor din Jilț că va merge la fața locului, pentru a le răspunde la întrebări.

Eugen Iovan, lider de sindicat la Termocentrala Turceni, crede că economia la fondul de salarii va fi mai mare decât cea anunțată în presa locală. În plus, nu exclude izbucnirea de noi proteste, dacă în 2020, nu vor frește salariile în cadrul companiei.

”Întotdeauna economia la fondul de salarii a însemnat furt pe față”, declarație șocantă făcută de liderul sindical Constantin Crețan. Președintele Sindicatului Lignitul Oltenia crede că, dacă suma va fi, în acest an, atât de mică pe cât s-a vehiculat în presă, este vorba despre ”o deturnare de fonduri”.

Crețan știe, din experiența altor ani, că banii din economia la fondul de salarii se poate duce pe orele suplimentare ale șefilor ori către un ”fond de premiere pentru șefi”.

Nicolae Mitea, excavatorist la Cariera Roșia, consideră anormală suma de 133 de lei, vehiculată în presa locală, câtă vreme în acest an s-a lucrat la flux continuu.   

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here