NovaciStirile Zilei

Protest la Novaci. Fiul femeii ucise de Mihai Dafinescu: Nu și-au cerut niciodată scuze

Protest la Novaci împotriva președintei Judecătoriei din oraș.

Câteva zeci de persoane au cerut, miercuri, demisia judecătoarei Elenei Dafinescu după ce fiul său, Mihai, a fost plasat în arest la domiciliu, la începutul acestei luni, în dosarul în care este acuzat că a omorât o femeie într-un accident rutier iar apoi a fugit de la locul faptei. Ulterior, a fost arestat preventiv, iar la începutul acestei luni, după ce a fost trimis în judecată, Tribunalul Dolj a dispus plasarea sa în arest la domiciliu.

Fratele femeii omorâte de Dafinescu, Constantin Dumitru, a inițiat protestul de la Novaci, el fiind convins că atâta timp cât Elena Dafinescu rămâne în funcția de conducere procesul nu va fi unul echilibrat, chiar dacă are loc la Craiova.

La protestul de la Novaci a participat și Denis Motorcea, fiul femeii ucise de Mihai Dafinescu. Tânărul a declarat că probabil, Dafinescu, a vrut să facă o glumă în dreptul său și al mamei sale, anul trecut, când s-a întâmplat tragedia.

La protest au participat circa 30 de localnici, mitingul fiind autorizat și supravegheat îndeaproape de jandarmi și polițiștii locali. Oamenii spun că nu au încredere în justiție atâta timp cât mama inculpatului rămâne într-o funcție de conducere în sistemul judiciar. Judecătorul Elena Dafinescu a refuzat să discute cu jurnaliștii care i-au solicitat un punct de vedere, motivând că este ocupată.

Comment here