Învăţământul GorjeanStirile ZileiTârgu-Jiu

Protest la ISJ Gorj. ”Colegii mei vor să afle ce înseamnă liceele rușinii”

Peste 100 de profesori ai liceelor tehnologice din Târgu-Jiu, care urmează să fie comasate, au mers la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, pentru a afla ce urmează să se întâmple cu ei, începând din anul școlar următor.

Cele 5 licee care ar urma să treacă printr-un proces de comasare sunt: Liceul Energetic, Liceul Auto „Traian Vuia”, Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, Liceul Tehnic nr. 2 și Liceul Tehnologic „Ion Mincu”. Motivul? Număr mult prea mic de elevi dar mult prea mare de angajați, după cum explica inspectorul școlar general Dana Constantinescu, în urmă trei luni, la Radio Infinit.

”Nu ni s-a prezentat niciun scenariu, cine va rămâne, se va restrânge sau ce se va întâmpla” a declarat Simona Urluescu, președintele Sindicatului Liber din Învățământ Târgu-Jiu, într-un reportaj realizat de jurnalistul Claudiu Matei.

Urluescu a ridicat și problema bazei materiale a liceelor care se vor comasa.

O profesoară a Liceului Auto s-a arătat deranjată că unitățile de învățământ, care ar urma să fie comasate, au fost numite ”liceele rușinii”.  

Primăria Târgu-Jiu se opune comasării celor 5 licee tehnologice din Târgu-Jiu. În această situație, de litigiu între primărie și Inspectorat, Ministerul Educației trebuie să ia decizia, a reafirmat primarul Marcel Romanescu.  

Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a reafirmat că lipsa elevilor și rezultatele proaste la Bacalaureat reprezintă motivele pentru care se dorește comasarea celor cinci licee tehnologice în două noi unități.  

Comment here