Stirile ZileiTârgu-Jiu

PROTEST la groapa de gunoi. Tudor: Oamenii sunt disperați, o să pună mâna pe pari!

”Oamenii sunt disperați, o să pună mâna pe pari, o să iasă bătaie ca-n filmele americane!”. Avertisment, lansat de consilierul municipal Adrian Tudor, privind deranjul creat de groapa de gunoi a Târgu-Jiului.

Locuitorii cartierelor Slobozia, Bârsești, Ursați, Tismana și parțial din comuna Bălești se plâng că sănătatea a început să le fie afectată.

Miercuri, a fost protest lângă depozitul ecologic, iar astfel de acțiuni vor continua, declară Adrian Tudor, președintele Partidului Verde Gorj.   

Tudor observă că instituțiile statului își pasează responsabilitatea de la una la alta, în ceea ce privește groapa de gunoi.

Fostul viceprimar al Târgu-Jiului avertizează că oamenii din cartierele afectate de mirosul insuportabil de la groapa de gunoi, ar putea recurge la gesturi disperate. Tudor afirmă că inclusiv în consiliul local sunt persoane care sar ca arse dacă se discută această problemă.

Garda de Mediu Gorj a aplicat, numai în ultima lună, amenzi de 2 miliarde de lei vechi companiei care deține depozitul ecologic. Directorul Gheorghe Sanda spune că problema mirosului insuportabil se poate rezolva dacă se fac două lucruri: o instalație de captare a a gazelor de pe celula închisă și cea în funcțiune iar eliminarea gazelor în atmosferă să se facă prin ardere.

Gheorghe Sanda spune că, din luna iulie, Direcția de Sănătate Publică are atribuții în gestionarea problemelor legate de disconfortul olfactiv. Șeful Gărzii de Mediu crede că inspectorii DSP ar trebui să facă un studiu privind sănătatea populației care locuiește în apropierea gropii de gunoi.

Comment here