Minerit și EnergieStirile Zilei

Protest în Vale! Laszlo Domokos: Ar putea intra în GREVA FOAMEI

Este protest în Valea Jiului. Zeci de mineri ai exploatărilor Paroşeni şi Uricani AMENINȚĂ cu greva foamei după ce, luni, s-au autoblocat în subteran.

Ortacii sunt nemulţumiţi pentru că, de la 1 decembrie, cele două mine urmează să fie închise și nu știu ce se va întâmpla cu ei. Protestatarii solicită prelungirea Ordonanţei 36, care le garanta plăţi compensatorii şi vechime în muncă pentru doi ani de zile, pentru cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare în acest interval de timp, precum şi angajarea la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara pentru cei care nu se pot pensiona încă, ne-a precizat preşedintele Sindicatului Huila, Laszlo Domokos.

Laslo Domokos afirmă că minerii care s-au autoblocat în subteran la Paroșeni și Uricani amenință că vor intra în greva foamei, dacă guvernanții nu vor găsi rapid soluții la revendicările lor.

Minele Paroşeni şi Uricani au intrat, de la sfârşitul lunii decembrie 2017, în program de închidere şi ecologizare, în 2018 şi 2019 aici efectuându-se lucrări de punere în siguranţă a zăcămintelor de cărbune şi de drenaj al apei din galerii. Din anul 2020 ar trebui oprită staţia principală de ventilatoare şi să se treacă la închiderea rampelor puţurilor şi a legăturilor subteranului cu suprafaţa.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here