Minerit și EnergieStirile Zilei

Protest AUR la Ministerul Energiei. George Simion cere MIX energetic

Protest AUR, la Ministerul Energiei. Zeci de parlamentari ai acestui partid s-au strâns, marți, la poarta ministerului, solicitând  discuții despre zonele nevralgice din sistemul energetic național.

”Sunt nişte situaţii foarte urgente. Cerem rezolvarea problemei minei de uraniu de la Crucea din Suceava, redeschiderea Termocentralei Mintia de la Deva şi rezolvarea problemei Complexului Energetic Oltenia”, a declarat George Simion, la un post național de televiziune.

La poarta Ministerului Energiei, parlamentarii AUR l-au criticat pe ministrul Virgil Popescu, pentru faptul că nu trimite nici măcar un secretar de stat să discute cu minerii blocați în subteran.  

Într-o postare pe Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu, i-a acuzat pe cei de la AUR că ”se folosesc în mod populist de unele situații dificile, pentru a crea tensiuni suplimentare”.

”Le transmit colegilor de la AUR că discursurile triumfaliste și panicarde NU rezolvă problemele. La Ministerul Energiei căutăm soluții, nu lăsăm pe nimeni în urmă. Orice gest suplimentar de a agita spiritele denotă, de fapt, că NU vă interesează soarta acelor persoane” a scris Virgil Popescu.

George Simion a explicat că parlamentarii AUR au mers la Ministerul Energiei pentru că, altfel, vocea nu le este auzită.

După discuțiile cu Virgil Popescu, George Simion a declarat, pentru Radio Infinit, că este nevoie de o strategie energetică națională și de mix energetic, pentru a nu ajunge să importăm energie din alte țări.  

Simion consideră că mixul energetic este pasul de bun simț care trebuie făcut, dacă se urmărește interesul națiunii române.

Comment here