Stirile ZileiTârgu-Jiu

Pronunțarea în dosarul Greblă, pe 24 iunie

Curtea Supremă a amânat, pentru data de  24 iunie, pronunţarea unei sentinţe definitive în dosarul lui Toni Mihail Greblă.

Secretarul general al Guvernului trebuia să afle decizia astăzi, așa cum stabiliseră magistrații la termenul anterior, dar abia peste 3 săptămâni se va vedea dacă verdictul instanței de fond va fi menținut sau nu și de completul de cinci judecători.

Toni Greblă a fost achitat în faza de fond a procesului, dar procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au contestat decizia.

În mai 2018, un complet de trei judecători de la instanţa supremă l-a achitat pe Toni Greblă pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituire a unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii. În acelaşi dosar, au fost achitaţi oamenii de afaceri Ion Bîrcină şi Mihai Prundianu, dar şi Gheorghe Grecu şi Victor Dolghi.

Greblă a fost acuzat, printre altele, că ar fi primit foloase necuvenite de la finul său Ion Bârcină, zis Dan Goeru. Afaceristul i-ar fi oferit cu titlul de folosință gratuită un autoturism BMW, un post telefonic și ar fi suportat cheltuielile din două campanii electorale. În schimb, Greblă ar fi intervenit pentru a-i facilita acestuia diverse contracte în domeniul energetic.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here