Minerit și EnergieStirile Zilei

Proiectul de reducere a vârstei de pensionare a minerilor, pe ordinea de zi a Comisiei de Muncă din Camera Deputaților

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, a anunțat, joi seara, că proiectul de modificare a Legii pensiilor, cu încadrarea minerilor și energeticienilor la condiții speciale de muncă, a fost pus pe ordinea de zi a Comisiei de Muncă și Protecție Socială, din Camera Deputaților.

Mineri din cadrul Complexului Energetic Oltenia protestează, de patru săptămâni, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, pentru reducerea vârstei de pensionare, cerând să le fie recunoscute, astfel, condițiile grele în care muncesc.

”Probabil, în perioada imediat următoare, se vor dezbate amendamentele depuse de deputații celor 3 partide parlamentare din Gorj. Lupta noastră pentru recâștigarea grupei de muncă, continuă, dar aveam nevoie de susținerea dumneavoastră, a tuturor minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia! Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de o PROTECȚIE SOCIALĂ REALĂ, după zeci și zeci de ani lucrați în carierele miniere și în termocentralele companiei! Iar o protecție socială adevărată nu poate fi decât recunoașterea grupei de muncă în condiții speciale, prinsă clar în articolele din Legea Pensiilor” a notat Manu Tomescu, pe Facebook.

Comment here