Minerit și EnergieStirile Zilei

Proiectul de 600 de milioane de euro de la Halânga, scos din PNRR. Manta cere demisia lui Virgil Popescu

Deputatul PSD Claudiu Manta cere public demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, pentru modul în care a gestionat proiectele cuprinse în PNRR.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, într-un interviu pentru Economedia.ro și G4Media.ro, că a decis să scoată toate proiectele directe ale unor companii de stat și private din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) transmis de România la Bruxelles, în locul finanțării directe a acestor proiecte punctuale urmând să fie organizată o selecție competitivă de proiecte. Proiectele, care apăruseră în versiunea inițială a PNRR și urmau să fie finanțate direct din bugetul de 29,2 miliarde de euro, aparțineau unor companii cu capital majoritar de stat (Electrica SA, Nuclearelectrica, Hidroelectrica) sau unor parteneriate între companii de stat (Romgaz) și compania privată GSP Power, deținută de magnatul Gabriel Comănescu.

“Comisia Europeană mi-a dat dreptate zilele trecute, când a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu, să includă în PNRR selecție competitivă de proiecte(call), și nu proiecte individuale alese pe sprânceană, ca până acum. A fost nevoie de întâlniri la Bruxelles pentru ca, acum, să poată participa orice companie din România la depunerea de proiecte pe PNRR, nu numai cele agreate de actuala guvernare. Pentru modul cum a gestionat această situație, cer public demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, cel care recunoaște public că a permis să existe ”loc de interpretări”, lucru inacceptabil pentru accesarea fondurilor europene” a notat, pe pagina de socializare, Claudiu Manta.

Comment here