Stirile ZileiTârgu-Jiu

Proiecte mici pe FTJ. Popescu: Nu putem revitaliza Gorjul cu două pensiuni și mici prestări de servicii

Proiectele depuse pe Fondul pentru Tranziție Justă nu sunt suficiente pentru a revitaliza Gorjul. ”Sunt proiecte mici, nu putem să revitalizăm județul cu două pensiuni și mici prestări de servicii” a comentat, în emisiunea Interviurile Infinit FM, Iulian Popescu, consilier al premierului Florin Cîțu.

În opinia sa, județul are nevoie de investiții în industria ușoară, turism și infrastructură, pentru a suplini dispariția a mii de locuri de muncă din minerit și energie.      

”E clar că suntem într-o perioadă de criză, nu mai putem parcurge etape normale, trebuie făcute toate în același timp. Trebuie urgent să-i dăm județului o nouă perspectivă socială și economică” a declarat Popescu.

Iulian Popescu propune, și a făcut demersuri în acest sens, înființarea unui fond de investiții care să gestioneze banii care vor veni în Gorj din Fondul pentru o Tranziție Justă.

România va primi 1,95 miliarde de euro din Fondul pentru Tranziție Justă, 1,11 miliarde până în 2026 și alte 834 milioane euro pentru întreaga perioadă financiară 2021-2027. Banii vor ajunge în 6 județe afectate de tranziția energetică.

Pentru a putea accesa cât mai mulți bani, Gorjul trebuie să arate că are suficiente proiecte, dar Iulian Popescu spune că acelea pe care le-a văzut n-au impactul social și economic scontat.

Comment here