Învăţământul GorjeanStirile ZileiTârgu-Jiu

Programul ”Școala după școală”. ISJ Gorj: Grupele trebuie să aibă în jur de 12 elevi

Elevii care nu au avut acces la internet, pentru a face școală online în primul trimestru al anului școlar, vor fi sprijiniți să recupereze materia.

Șefii educației gorjene au făcut demersuri pentru a implementa în județ proiectul inițiat de Ministerul Educației de tip „Şcoala după şcoală“. Ministerul a stabilit ca, pentru recuperarea materiei pierdute, profesorii şi învăţătorii să facă 20 de ore pe lună, faţă în faţă, cu fiecare elev din clasele primare şi de gimnaziu, adică până în clasa a VIII-a inclusiv.

Dana Constantinescu, inspector școlar general, spune că pot beneficia elevii care nu au avut acces la internet, care au rămas corijenți sau au avut alte probleme pe primul semestru. Înscrierile se fac la fiecare unitate școlară din județ.

Potrivit estimărilor oficialilor din Educație, aproximativ 2300 de elevi gorjeni vor putea beneficia de programul de tip „Şcoala după şcoală“. Inspectorul general adjunct Marian Staicu spune că profesorii care vor ține orele vor fi plătiți cu 200 de lei, pe lună, pentru fiecare elev.

Comment here