Sportive

Procesul Pandurii-asociați. Ce a decis ICCJ

Procesul dintre Pandurii Târgu-Jiu şi membrii asociaţi ai clubului a fost amânat pentru luna februarie a anului viitor, informează pandurul.ro. Clubul gorjean a câştigat procesul la Tribunalul Gorj şi la Curtea de Apel Craiova, dar membrii asociaţi au făcut recurs.

Clubul a apelat la instanţă pentru a recupera banii datoraţi de membrii asociaţi, pe care aceştia s-au angajat să îi vireze dar nu au făcut-o, din acest motiv ajungându-se la insolvenţă. Deşi au o decizie favorabilă de mai bine de doi ani şi jumătate, cei de la Pandurii nu au putut intra în posesia banilor. Membrii asociaţi au făcut apel la Curtea de Apel Craiova, unde au pierdut procesul, în septembrie 2019. La Curtea de Apel, însă, a fost mărită suma datorată clubului de către membrii asociaţi, la peste 3 milioane de euro.

Procesul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi de mai bine de un an a avut doar două termene, judecarea acestuia fiind mult tergiversată. În şedinţa de miercuri, 25 noiembrie, procesul s-a amânat din nou.

„Admite în principiu recursurile declarate de recurenta-pârâtă S.C. COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. împotriva deciziei nr. 698 din 18 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secţia a II-a Civilă şi încheierii nr. 35 din 20 martie 2018, pronunţată de Tribunalul Gorj – Secţia a II-a Civilă şi recursurile declarate de recurenţii-pârâţi S.C. ARTEGO S.A., Consiliul Judeţean Gorj şi Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu împotriva deciziei nr. 698 din 18 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secţia a II-a Civilă”, a fost decizia anunţată de Înalta Curte, care a stabilit un nou termen, 3 februarie 2021, ora 11:00, în vederea soluţionării recursurilor.

Comment here