LIFE

Procesul istoric împotriva lui Donald Trump A ÎNCEPUT

Judecătorul John Robert, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie din SUA, a depus, joi seară, jurământul în Senatul SUA în calitatea de coordonator al procesului împotriva preşedintelui Donald Trump, relatează CNN.

John Roberts va fi coordonatorul procesului intentat de Camera Reprezentanţilor, în procedura demiterii preşedintelui Donald Trump. Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după proces, va stabili, prin majoritate de două treimi, dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui este, însă, improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Procesul din Senat ar trebui să se deruleze “foarte rapid”, a declarat, joi seară, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, referindu-se la procedura demiterii, pe care a catalogat-o drept o “farsă”. “Procedura demiterii este o farsă”, a afirmat Trump la Casa Albă, catalogând drept “perfectă” conversaţia telefonică pe care a avut-o cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Donald Trump a negat că ar avea cunoştinţă despre o scrisoare trimisă de avocatul său, Rudy Giuliani, prin care era solicitată o întrevedere privată cu Volodimir Zelenski. Rudy Giuliani afirma în scrisoare că Donald Trump “avea cunoştinţă” şi îşi dăduse “consimţământul” pentru solicitare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here