LIFE

Problemele liderului extremei drepte din Austria readuc în topuri un cântec ce glorifică petrecerile din Ibiza

Un cântec din anii 1990, ce glorifică petrecerile din Ibiza, a revenit în topul vânzărilor muzicale din această ţară, după ce a devenit un veritabil imn al austriecilor, care se declară încântaţi de problemele cu care se confruntă liderul partidului de extrema dreaptă (FPO), surprins într-o înregistrare video stânjenitoare, realizată pe această insulă din arhipelagul Baleare, informează AFP.

Cântecul “We’re Going to Ibiza!”, lansat de grupul dance olandez Vengaboys în vara anului 1999, i-a făcut pe mulţi petrecăreţi să danseze pe ritmurile sale în discotecile din Europa.

Muzica acestei piese a devenit virală pe reţelele de socializare austriece după izbucnirea “Ibiza-gate”, scandalul care a dus în doar câteva ore la demisia vice-cancelarului de extrema dreaptă Heinz-Christian Strache şi la ruptura coaliţiei formate cu partidul conservatorilor, condus de Sebastian Kurz.

Acel single, care a ajuns pe primul loc în topul britanic, dar care a dispărut de multă vreme din clasamentele muzicale, are parte de o revenire fulminantă în topul vânzărilor pe platformele iTunes şi Spotify din Austria, potrivit cifrelor comunicate de reprezentanţii celor două platforme muzicale.

Acelaşi single a fost difuzat în timpul manifestaţiilor la care au participat câteva mii de persoane la Viena, organizate sâmbătă şi duminică, prin care austriecii au salutat sfârşitul coaliţiei guvernamentale cu FPO.

În cadrul acelor mitinguri au fost prezentate numeroase pancarte cu mesaje de recunoştinţă adresate insulei spaniole şi DJ-ilor din discotecile din Ibiza, în timp ce pe internet au apărut tot mai multe reinterpretări amuzante ale scenelor din înregistrarea video compromiţătoare cu Heinz-Christian Strache.

În fragmente preluate dintr-un document şi prezentate vineri de mass-media germane, liderul populist austriac, vizibil aflat sub influenţa alcoolului şi filmat cu o cameră ascunsă în timpul unei întâlniri organizate într-o vilă din Ibiza, se arată dispus să acorde contracte publice austriece în schimbul unui sprijin financiar rusesc.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here