MotruStirile ZileiTârgu-Jiu

Probleme cu transportul oxigenului către spitale. ISU: Nu suntem autorizați

Suntem aproape de o criză de oxigen în spitalele din Gorj, pentru că nu există mașini autorizate care să transporte buteliile.

Rezervele nu mai pot fi create din cauza consumului mare, cauzat de formele galopante ale noii tulpini de coronavirus, care îi face dependenți pe pacienți, de tuburile de alimentare. Astfel, spitalele fac numeroase transporturi, pentru a aduce buteliile de O2.

Primarul din Motru, Cosmin Morega, a cerut sprijin Inspectoratului pentru Situații de Urgență dar răspunsul a fost că nu au mașini autorizate.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj spun că instituția nu este autorizată pentru a face transporturi de butelii de oxigen și nici nu deține logista necesară. Raed Arafat a semnat, însă, un ordin care obligă furnizorii să asigure pioritate spitalelor în livrarea oxigenului, spune Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Spitalul din Motru a demarat un proiect, pentru a-și face stație proprie de oxigen, după ce unitatea a început să se confrunte cu lipsa elementului vital pentru bolnavii de COVID. Lucrurile înaintează, însă, cu viteza melcului, din cauza legislației. Primarul Cosmin Morega cere derogări de la obținerea avizelor.

Comments (1)

  1. Mai primar de ca ca t, nu vrei sa te stearga ISU si la cur? Prostovane, autospecialele transport oxigen trebuie sa fie autorizate si sa corespunda transporturilor periculoase, daca explodeaza o masina cu tuburi de oxigen poate distruge jumatate din Motru, pot muri sute de oameni, da’ tu esti prost, nu stii de astea.

Comment here