Stirile ZileiTârgu-Jiu

Problema gropii de gunoi. Luminița Popescu: Primarul poate interveni

Depozitul ecologic al Târgu-Jiului este unul dintre subiectele principale abordate de candidații la funcția de primar al Târgu-Jiului, în condițiile în care mirosul insuportabil degajat se resimte puternic în cartierul Slobozia dar și-n comuna Bălești.

Unii dintre candidați consideră că depozitul ar trebui mutat în afara orașului, alții că ar trebui obligată firma ce-l deține să ia toată măsurile legale pentru a nu mai fi afectați locuitorii cartierelor din zonă.

Profesorul universitar Luminița Popescu, candidatul Pro România la Primăria Târgu-Jiu, spune că în primă fază este obligatorie acoperirea deșeurilor depozitate la Bârsești, din 3 în 3 ore, cu nisip sau pământ.

Popescu  spune că deșeurile municipale pot fi valorificate prin tehnologii inovative, iar asta ar putea aduce milioane de euro la bugetul orașului.  

Luminița Popescu declară că deși afacerea de la Bârsești este una privată, primarul poate interveni pentru că are obligația de a verifica dacă este respectat contractul încheiat.

Marcel Romanescu, primarul liberal al Târgu-Jiului, spune că Garda de Mediu sau Agenția de Protecție a Mediului sunt instituțiile care, conform legii, pot acționa pentru rezolvarea problemei mirosului degajat de groapa de gunoi, care se resimte, în anumite perioade, de la kilometri distanță.   

Viorel Caragea, președintele PER Gorj, consideră că acei candidați care au avut funcții de conducere și ar fi putut rezolva problema mirosului degajat de groapa de gunoi ar trebui să tacă acum. Spune că, dacă soluția tehnică ar fi respectată, această problemă n-ar exista.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here