LIFE

Pro TV vrea ajutor de la Guvern pentru serialul ”Vlad”, peste un milion de euro. ”Sacrificiul” de pe Antena 1 a primit deja

După ce a cerut bani de la Guvern pentru serialul „Las Fierbinți”, Pro TV își încearcă norocul și cu serialul Vlad. Compania de media a solicitat un ajutor de stat de 5,4 milioane de lei (în jur de 1,1 milioane de euro), pentru a produce sezoanele toamnă și iarnă 2019 ale serialului Vlad, realizat după o licență a producției turcești Ezel. Dacă Pro TV este în faza de “solicitare”, o producție care va fi pe Antena 1 a obținut deja aprobarea pentru finanțare, conform paginademedia.ro.

Guvernul a lansat, în 2018, un program de finanțări pentru producții cinematografice românești și străine realizate în România, pentru sprijinirea industriei cinematografice. Acesta este al doilea an consecutiv când se acordă astfel finanțări pentru producțiile românești.

Până acum, au depus în general solicitări casele de producție de film. Pro TV este singura televiziune care a solicitat ajutor de la Guvern. Cererea de acum se referă la următoarele sezoane din „Vlad” (serial realizat “la indigo” după producția turcească Ezel). Pro TV a mai depus, anul trecut, solicitări de finanțare pentru alte proiecte pe care le are în desfășurare.

Potrivit Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, postului Pro TV i-au fost aprobate două din trei cereri de finanțare, în 2018. Mai exact:

– Proiectul pentru producția Rechinii (Sharks) a fost finanțat cu 2,7 milioane de lei din cei 3,7 milioane de lei solicitați
– Proiectul pentru episodul din Las Fierbinți de Crăciun 2018 a fost aprobat cu 380.000 de lei.
– Pro TV a mai avut un proiect respins pentru sezonul din toamna lui 2019 al serialului Las Fierbinți.

Producția „Sacrificiul”, pe care Ruxandra Ion o pregătește pentru această toamnă la Antena 1, va avea și ea parte de ajutor de stat. A fost deja aprobat. Concret, compania care o produce, Dream Film Production Company, a primit aprobare pentru un ajutor de 4,8 milioane de lei (puțin peste un milion de euro), arată datele publicate pe site-ul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză. Spre deosebire de Pro TV, ajutorul este luat de firma de producție care face serialul, nu de postul TV.

Cine a mai câștigat finanțări de la Guvern pentru producții cinematografice:

– Micro Film SRL pentru proiectul Simple Woman – 667.615 de lei
– Arsia Production pentru proiectul Lumea care va veni – 4.168.635 de lei (880.000 de euro)
– Frame Film (producătorul Las Fierbinți) primește un buget record pentru proiectul Warpigs – 21.297.980 de lei (4,5 milioane de euro)
– Castel Film va dezvolta filmul Netflix – A Christma Prince: The Royal Baby (a treia parte a seriei) – 4.097.704 de lei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here