LIFE

Pro TV primește bani de la Guvern și pentru serialul Profu’

Pro TV primește bani de la Guvern pentru al doilea serial pe care îl are în pregătire.

Postul de televiziune va primi, din schema de ajutor de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice, un buget de 2,2 milioane de lei pentru producția serialului ”Profu’”, potrivit datelor publicate pe site-ul instituției care administrează bugetele, notează paginademedia.ro.

Anunțat recent de Pro TV, cu Andi Vasluianu în rol principal, ”Profu’” este un serial realizat după o licență internațională. Este vorba de producția germană „Der Lehrer”, care a avut primul sezon în 2009, pe RTL.

Acesta este cel de-al doilea serial pentru care Pro TV a primit ajutor de stat. Luna trecută, Comisia de Prognoză, cea care împarte bugetul de la Guvern pentru producțiile cinematografice, a aprobat cererea Pro TV de finanțare pentru cel de-al doilea sezon al serialului ”Vlad” (creat după un format turcesc). În cazul ”Vlad”, ajutorul de stat se ridică la 4,2 milioane de lei.

Proiectul de la Guvern, lansat anul trecut, a fost gândit ca un sprijin pentru industria cinematografică din România. Mai precis, un ajutor dat companiilor care au ca principal obiect de activitate producția cinematografică.

Chiar anul trecut, Pro TV – post de televiziune – și-a schimbat obiectul principal de activitate din “activități de difuzare a programelor de televiziune” în “activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune”. Astfel, a îndeplinit primul criteriu de selecție și a aplicat pentru ajutor de la Guvern (a și reușit pentru două proiecte: episodul de Crăciun din ”Las Fierbinți” și un proiect cu numele ”Sharks”).

Pe lista producțiilor „cinematografice” care au atras bani de la Guvern se numără și serialul ”Sacrificiul”, ce urmează să fie difuzat de Antena 1 în această toamnă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here