LIFE

Prinţul William s-a îmbolnăvit de COVID-19 în aprilie, fiind ”afectat destul de puternic de virus”

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la coroana britanică, a fost infectat cu noul coronavirus, în aprilie şi a întâmpinat dificultăţi respiratorii, a dezvăluit, luni, tabloidul britanic The Sun, relatează AFP.

Potrivit tabloidului, prinţul, în vârstă de 38 de ani, nu a vrut să vorbească de contaminarea sa cu SARS-CoV-2, deoarece ”nu se întâmplau lucruri importante şi nu voia să îngrijoreze pe nimeni”. Potrivit consemnelor guvernului, William s-a izolat la vremea respectivă, în casa familiei la Anmer Hamm, în Norfolk, în estul Angliei, însă a continuat să-şi respecte angajamentele telefonic sau prin videoconferinţă.

Contactat luni de AFP, Palatul Kensington nu a dorit să comenteze aceste informaţii. Nicio explicaţie nu a fost prezentată cu privire la motivul din cauza căruia familia regală nu a făcut publică această contaminare, spre deosebire de cea a prinţului Charles, fiul reginei Elizabeth a II-a şi moştenitorul coroanei, anunţată la 25 martie de către serviciile sale.

Prinţul de Walles – care a prezentat ”simptome uşoare” – s-a izolat atunci timp de şapte zile în reşedinţa sa din Scoţia, împreună cu soţia sa Camilla, anunţa Clarence House într-un comunicat, şi a continuat să ”muncească de la distanţă, ca de obicei”. Însă, fiul său, William, ar fi fost ”afectat destul de puternic de virus”, scrie The Sun.

”Asta l-a făcut K.O.”, a declarat o sursă anonimă ziarului, adăugând că ”la un moment dat, i-a fost greu să respire, iar atunci toată lumea din jurul său era, evident, destul de panicată”.

Regatul Unit, cea mai îndoliată ţară de pandemia Covid-19 în Europa – cu 46.555 de morţi – este afectat de-acum de al doilea val al epidemiei. Anglia se pregăteşte să intre, joi, într-o nouă carantină, aşa cum a făcut deja Ţara Galilor.

Comment here