LIFE

Prinţul Marocului, cel mai bogat copil din lume

Prinţul Moulay Hassan, de 17 ani, este moştenitorul tronului Marocului, fiind fiul cel mare al regelui Mohammed VI şi al prinţesei Lalla Salma. El are o avere personală estimată la peste 1,5 miliarde de dolari.

Prinţul Moulay Hassan, de 17 ani, este fiul cel mare al regelui Mohammed VI (57 de ani) şi al prinţesei Lalla Salma (42 de ani). Moulay Hassan mai are o soră de 13 ani, pe Lalla Khadija, iar la naşterea ei, regele a iertat mii de puşcăriaşi de bucurie că are o fiică. Moulay Hassan îşi însoţeşte tatăl, de la vârsta de 10 ani, în toate vizitele şi întâlnirile oficiale şi va moşteni averea familiei, de 5,6 miliarde de dolari, atunci când va urca pe tron.

În prezent, Moulay Hassan face cursurile la Royal College, Rabat-Maroc, este instruit în aeronautică şi urmează cursuri de diplomaţie. În anul 2019, Moulay a fost cel care i-a primit, la Palatul Regal, pe prinţul Harry şi pe Meghan Markle. El are o avere, asigurată prin intermediul Fondului Regal al prinţului moştenitor, de 1.557.899.000 de dolari. Moulay Hassan a intrat deja în manualele de istorie fiind cel mai tânăr participant de la summit-ul One Planet, care a avut loc în Franţa, în 2017.

Tânărul prinţ călătoreşte prin lume la bordul avionului Gulfstream G650, care a costat 67,4 milioane de dolari şi care are indicativul ”CN-AMH”, adică ”Alteţă”, ceea ce îi conferă privilegiul de a primi titulatura de ”Maiestatea Sa Moulay Hassan”. Aeronava poate zbura 14.000 km fără oprire şi este considerată cea mai luxoasă din lume, fiind deservită de cei patru membri ai echipajului şi având o capacitate de opt pasageri. Avionul este dotat cu sistemul israelian de apărare cu rachete J-Music, care a costat 20 de milioane de dolari.

Printre pasiunile tânărului prinţ se află automobilismul, Circuitul Internaţional Automobilistic din Marrakech fiind numit Maoulay El Hassan, în onoarea lui.

Comment here