NovaciStirile Zilei

Primul punct gastronomic din Gorj

Numărul punctelor gastronomice din România a ajuns la aproape 200, dar în Gorj abia a fost inaugurat primul.

Băcița Mărioara Băbu a deschis, joi, la ea acasă la Novaci, un astfel de punct gastronomic local, în prezența fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea, a reprezentanților autorităților locale și centrale. Turiștii, care până acum savurau tocanul de oaie doar vara, la munte, îi vor putea trece pragul băciței și în timpul iernii, dacă o vor căuta acasă.

Printre cei care au fost prezenți la inaugurarea punctului gastronomic local s-a numărat și Veronica Baciu, șefa Agenției Naționale a Zonei Montane, care organizează cursuri gratuite pentru cei care vor să înființeze astfel de puncte gastronomice locale.

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a fost și el prezent la Novaci. Ministrul a spus că mănâncă oaie inclusiv după prăjituri și că nu avea cum să lipsească de la o astfel de inaugurare.

Și ambasadorul Pakistanului la București a ajuns în gospodăria Mărioarei Băbu. Acesta a fost și în vară la Stâna Ștefanu, când chiar a pregătit bulz și l-a vândut turiștilor.

Comment here