Din JudetStirile Zilei

Primul gorjean decedat de COVID-19. Primarul Slivilescu: Avea afecțiuni cardiace și hepatice. Familia solicită AUTOPSIE

Familia primului gorjean mort de coronavirus a solicitat  să fie făcută autopsie.

Nelu Pau, pensionar de 67 de ani, din satul Topești ce ține de orașul Tismana, a decedat pe 7 aprilie, în Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Era cunoscut ca având grave probleme de sănătate, cardiace și hepatice. Pe 18 martie, fusese la un consult la Timișoara.

Simțindu-se rău, duminică, bărbatul a ajuns, inițial, la Centrul de Permanență din Tismana, de unde a fost adus, ulterior, în Unitatea de Primiri Urgențe de la Târgu-Jiu, de către un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. Aici, conform relatărilor din presa locală, a fost consultat de medici de la secțiile ORL, Medicală 1 și 2, Cardiologie, iar mai apoi a fost transportat în Secția Boli Infecțioase, unde i s-au recoltat probe în vederea testării pentru COVID-19, fiind suspect, la acel moment. Starea sa de sănătate  a fost relativ stabilă chiar și luni dimineața, însă a degenerat rapid și s-a luat decizia să fie transferat la terapie intensivă, la Spitalul 700, unde a fost intubat, însă, marți, a decedat.

Primarul orașului Tismana, Marian Slivilescu

Primarul Slivilescu spune că familia lui Nelu Pau a cerut să fie făcută autopsie. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, iar rudele bărbatului au și intrat în izolare la domiciliu.

Jurnalistul Claudiu Matei a discutat cu membrii familiei bărbatului din Tismana, care nu-și explică unde s-a putut infecta cu coronavirus. Cât despre cadrele medicale, în urma anchetei epidemiologice se va stabili dacă au fost expuse sau nu.

Nelu Pau era un cunoscut de-ai liderului PER Gorj, Viorel Caragea. Ultima dată au discutat anul trecut.  

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here