LIFE

Primul astronaut britanic care a ajuns în cosmos susţine că „extratereştrii există şi s-ar putea să fie pe Pământ”

Helen Sharman, primul britanic ajuns în spaţiul cosmic a afirmat, într-un interviu publicat duminică, de Observer Magazine că ”extratereştrii există şi s-ar putea să fie pe Pământ”, notează BBC.

Dr. Helen Sharman a afirmat că nu are nicio îndoială că undeva în univers există forme de viaţă extraterestră.

”Există extratereştri, nu e niciun dubiu”, a spus savanta, ”trebuie să fie tot felul de forme de viaţă printre miliardele de stele”.

Dr Sharman, în vârstă de 56 de ani, a călătorit la bordul staţiei spaţiale sovietice Mir, în 1991, alături de Anatoly Artsebarsky şi Sergei Krikalev, devenind primul britanic ajuns în spaţiul cosmic. Chimistă, Sharman lucrează în prezent la Imperial College, din Londra. Ea a ţinut să adauge că extratereştrii s-ar putea să nu fie alcătuiţi din carbon şi azot, asemenea oamenilor, ”e posibil să fie deja aici chiar şi acum şi pur şi simplu să nu avem cum să-i vedem”, a spus Sharman.

Astronauta şi-a arătat şi nemulţumirea pentru faptul că este numită prima britanică în spaţiu, în loc să i se spună primul britanic.

“Când Tim Peake a ajuns în spaţiu, unii au uitat de mine. Regula este ca primul să fie un bărbat, aşa că sunt încântată că am putut să încalc regula”, arată Helen Sharman. Ea a arătat că drumul în spaţiu “m-a învăţat că oameni, nu bunurile materiale, contează”.

“Acolo sus aveam tot ce ne trebuia ca să supravieţuim: temperatură potrivită, hrană şi apă, siguranţă. Nu mă gândeam deloc la bunurile pe care le deţineam pe Pământ. Când zburam deasupra unor anumite zone ale Pământului ne gândeam mereu la cei dragi, care erau jos”, a adăugat Sharman.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here