Din JudetStirile Zilei

Primește circa 7 milioane de lei pentru mistreți. Iordache: Cineva este vinovat pentru că va păgubi statul român

Senatorul Ion Iordache acuză incompetență și răutate în instituțiile statului care n-au fost de acord să-i fie plătite despăgubiri pentru mistreții împușcați, anul trecut, în urma apariției focarului de pestă porcină. Vineri, 12 martie, Tribunalul Gorj a decis că Iordache are dreptul la despăgubiri de aproape 7 milioane de lei.

Circa două mii de porci au fost împușcați în complexul de vânătoare al senatorului de la Turceni, după ce, la începutul anului trecut, au fost găsiți trei mistreți morți, analizele arătând că aveau pestă. Iordache a cerut să primească despăgubiri, iar, după refuzul autorităților sanitar-veterinare, care au invocat lipsa unui cadru legal, firma sa a deschis proces în instanță. Senatorul spune că, dacă i-ar fi fost acordate despăgubiri anul trecut, ar fi primit 80% din bani de la Uniunea Europeană. Acum, îi vor fi plătiți, integral, de la bugetul de stat.

”Cineva este vinovat pentru că va păgubi statul român cu o sumă foarte mare” spune Ion Iordache.

Iordache crede că refuzul de a-i fi plătite, inițial, despăgubiri a avut la bază răutatea sau invidia, în niciun caz un cadru legal.

Comment here