Sportive

Primele turnee de Cupa României la baschet masculin, anulate de FRB din cauza COVID

Federaţia Română de Baschet a anunţat, joi seară, că, în urma şedinţei Consiliului Director, convocată de urgenţă, s-a decis amânarea primelor trei turnee de Cupa României la masculin, turnee care urmau să înceapă sâmbătă. Mai multe echipe au cazuri numeroase de Covid-19 în loturi.

”Din motive de siguranţă sanitar-epidemiologică şi din cauza situaţiei existente deja în rândul echipelor înscrise în Cupa României, dar mai ales a focarelor COVID-19, se propune suspendarea desfăsurării celor trei turnee preliminare din CRM, din 17-22.10.2020, pentru o perioadă nedeterminată. Se aprobă cu unanimitate de voturi. Totodată, se propune ca toate cheltuielile comune avansate de organizatori pentru desfăşurarea celor trei turnee preliminare CRM să fie reţinute din taxa de participare plătită la FRB de echipele înscrise”, a transmis FRB.

Ambele propuneri au fost aprobate cu unanimitate de voturi de către cei 13 membri ai Consiliului Director.

Ultima ”victimă” a pandemiei este echipa SCM Timişoara, care a aflat, joi seară, că are 11 cazuri pozitive în lot, din 22 de persoane testate. Zece sunt sportivi, plus un membru al stafului tehnic.

SCM Timişoara ar fi trebuit să participe la Cupa României, grupa de la Sibiu, dar CSU Sibiu a anunţat că refuză să mai găzduiască turneul, având în vedere că şi CSO Voluntari anunţase de alte nouă cazuri, plus aparţinători ai jucătorilor. Şi CSU Sibiu are două cazuri, U BT Cluj a înregistrat opt cazuri, iar Diinamo Bucureşti a confirmat joi cinci cazuri. O altă echipă afectată este CSM Miercurea Ciuc, formaţie care a anunţat oficial că nu va participa în grupa de la Oradea.

Comment here