Stirile ZileiTismana

Primarul Remetea, acuzat de deturnare de fonduri

Abia instalat în fruntea comunității, primarul PSD Petre Remetea, de la Tismana, este acuzat de deturnare de fonduri.

Mai exact, edilul a achiziționat utilaje a căror valoare este estimată de consilieri la circa 8 miliarde de lei vechi, fără să consulte consiliul local și nu se știe din ce bani. La Interviurile Infinit FM, vicepreședintele PNL Gorj, Gheorghe Grivei, a afirmat că este posibil ca Remetea să fi luat banii din cele 10 miliarde de lei vechi, alocate anul trecut de guvern, pentru introducerea rețelei de gaze.   

Marian Slivilescu, fostul primar al orașului Tismana, a cărui principală promisiune, în campania electorală de anul trecut, a fost introducerea rețelei de gaze, spune că noul primar Remetea a desființat organizarea de șantier a firmei care trebuia să facă lucrarea.

Slivilescu spune că primarul Remetea a refuzat să răspundă la întrebarea consilierilor locali privind sursa banilor din care a achiziționat buldoexcavatorul și celelalte utilaje.

”Putem presupune că banii au fost luați de la gaze, drumuri sau apă. Schimbarea destinației unor credite bugetare se face doar cu acordul consiliului local” declară fostul primar.

Comment here