Din JudetStirile Zilei

Primarul Pigui: Măsura APM Gorj, bezmetică! Ar trebui să-și dea demisia TOȚI!

Primarul Cosmin Pigui cere demisii în masă la Agenția de Protecție a Mediului Gorj, care a suspendat activitatea gropii de gunoi din Târgu-Jiu.

”Măsura APM Gorj este una bezmetică, aiuristică! În loc să-și dea demisia pentru că n-au făcut nimic, obligă acest județ la dublarea sau triplarea tarifelor” acuză edilul din Peștișani.

Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a decis luni, 15 martie, să suspende autorizația de mediu pentru depozitul de deșeuri operat de Polaris Mediu la Târgu-Jiu. Din 23 martie, aici nu mai pot fi aduse gunoaie. Decizia APM Gorj, a fost atacată în instanță. Primarul Pigui anunță că va da în  judecată Agenția de Mediu, dacă groapa va fi închisă.    

Pigui acuză delăsare, corupție și nesimțire în atitudinea celor care obligă gorjenii la plata unor tarife mai mari pentru colectarea gunoiului.  

Dănuț Birău, primarul orașului Târgu-Cărbunești, spune că, dacă groapa de gunoi de la Târgu-Jiu va fi închisă, într-o lună, județul va fi focar de infecție.

Birău speră ca instanța să se pronunțe în favoarea funcționării gropii de gunoi încă o perioadă, până la conformare.

Ion Bârcă, primarul de la Turburea, pune tunurile pe compania Polaris care a încasat sume uriașe din Gorj, dar nu a făcut investițiile necesare pentru a nu polua.

Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia, crede că Marcel Romanescu, primarul Târgu-Jiului, este cel mai în măsură să găsească o soluție la problema legată de groapa de gunoi a județului.  

Comment here