Din JudetStirile Zilei

Primarul Pigui: Baza noastră vor fi fondurile europene

Primarii din județ cred că 2021 va fi un an cu mai puține fonduri de la guvern pentru investiții, din cauza crizei economice generate de pandemie. De aceea, mulți dintre edili se bazează în special pe atragerea de fonduri europene.

Este și cazul primarului comunei Peștișani, Cosmin Pigui. Unul dintre obiectivele sale principale este asfaltarea a peste 14 kilometri de drumuri sătești, banii au venit, dar Pigui nu dezvăluie sursa. Vrea, însă, să înceapă lucrările în primăvară. Primarul speră să obțină fonduri europene pentru introducerea rețelei de gaze naturale în localitate.

Și la Arcani, introducerea rețelei de gaze este o prioritate a primarului reales toamna trecută, Aristică Coiculescu. În plus, edilul a depus un proiect la Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea blocului din centrul comunei, investiție evaluată la 1 milion de lei și speră să obțină finanțare și pentru modernizarea sediului primăriei.  

La Slivilești, primarul Sorin Bucurescu va finaliza, anul acesta, o grădiniță construită de la zero, unde vrea să mute toți preșcolarii din comună. Edilul nu-și pune prea multe speranțe în finanțări de la guvern, crede că 2021 va fi un an greu, din cauza pandemiei.

Comment here