Stirile ZileiTârgu-Jiu

Primarul fugit din Spitalul Târgu-Jiu, reţinut de polițiști

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni l-au reţinut, joi seara, pentru 24 de ore, pe primarul comunei Beleţi-Negreşti, Mihai Marin, pentru distrugere prin incendiere şi distrugerea de înscrisuri. Astăzi, edilul va fi prezentat Parchetului, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările în dosarul penal întocmit în urma incendiului petrecut în noaptea de 12 spre 13 decembrie, la Primăria Beleţi-Negreşti. Joi seara, poliţiştii de investigaţii criminale au pus în executare un mandat de aducere a primarului Mihai Marin (53 de ani) bănuit de săvârşirea faptelor, care a fost condus la sediul poliţiei pentru cercetări.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă de izbucnire a incendiului din noaptea de 12 spre 13 decembrie este folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru generarea focului. Flăcările au mistuit clădirea instituţiei, dar şi arhiva aflată într-o clădire alăturată, în care se aflau documentele contabile ale administraţiei.

Primăria Beleţi-Negreşti a făcut, în perioada 2-10 decembrie 2021, obiectul unui control al Instituţiei Prefectului – Argeş. Raportul de control nu este finalizat, dar inspectorii spun că în cadrul instituţiei au fost constatate unele probleme „nu foarte grave”, dar şi existenţa unor tensiuni între edil şi secretara primăriei.

După momentul izbucnirii incendiului, primarul a fost de negăsit. În noaptea de luni spre marţi (13/14 decembrie), edilul Mihai Marin a intrat cu maşina într-un parapet de beton, într-o curbă de pe DN 66 – Defileul Jiului. A fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru îngrijiri medicale, dar a dispărut şi de acolo (fără încuviinţarea personalului medical). A fost găsit, o noapte mai târziu, în stare de hipotermie, în apele râului Argeş. A fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, de unde a fost externat joi.

Comment here