Bumbești-JiuStirile Zilei

Primarul Bobaru: La ADIA Gorj ar trebui să se pună ordine odată!

Nu a fost vorba despre o majorare a tarifelor la apă și canal ci despre o actualizare cu indicele inflației care nu mai fusese făcută de ani de zile, spune primarul Orașului Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, în contextul scandalului Aparegio-Primăria Târgu-Jiu.

Primarul municipiului Marcel Romanescu a declarat că Aparegio ar trebui să returneze către abonați banii încasați ilegal, în ultimul an și jumătate. Totul după ce Primăria Târgu-Jiu  a reușit să demonstreze, în instanță, că majorarea tarifelor la apă și canal cu 10% nu s-a făcut legal.

Bobaru susține că ședința respectivă n-a avut cvorum iar primarii n-au avut mandat din partea consiliilor locale să voteze majorarea tarifelor.  

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, afirma, luni, că la Aparegio s-ar lua în calcul varianta îndreptării în instanță către ADIA, pentru recuperarea sumelor plătite ilegal de populație.

Constantin Bobaru recunoaște că sunt probleme de organizare la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „ADIA” Gorj, în sensul că procesele- verbale ale ședințelor nu sunt înaintate membrilor asociației în 5 zile, așa cum prevede legea.

Comment here