Din JudetStirile Zilei

Primarii se ”bat” pe drumul expres. Miruță: Sunt 6 variante de traseu

Primarii din județ se ”bat” pe drumul expres. Sunt 6 variante de traseu pentru șoseaua de mare viteză care va lega Târgu-Jiul de Craiova.  

Edilii din Târgu-Cărbunești și Motru speră ca drumul să treacă prin apropierea localităților lor.

În emisiunea Interviurile Infinit FM, Cosmin Morega a comentat că Municipiul Motru este ocolit de marile rute de transport și ar fi nevoie ca drumul expres să fie în apropiere pentru atragerea  investitorilor, în condițiile în care se va închide mineritul, în următorii ani.

Într-o emisiune anterioară, Dănuț Birău, primarul orașului Târgu-Cărbunești, a afirmat că firma care a câștigat licitația pentru studiul de fezabilitate a contactat  autoritățile locale pentru transmiterea de informații în vederea stabilirii traseului optim pentru drumul expres. Birău crede că șoseaua de mare viteză ar trebui să treacă pe Valea Gilortului.

Deputatul USR-PLUS Radu Miruță spune că există, în acest moment, 6 variante de traseu pentru drumul expres Târgu-Jiu- Craiova. Se lucrează la studiul de fezabilitate iar, în perioada următoare, se vor face foraje. Miruță spune că primarii nu vor putea influența traseul drumului expres, cei care contează sunt indicatorii tehnico-economici.   

Comment here